A MAGYARORSZÁGI BÁBSZÍNHÁZAK XII. TALÁLKOZÓJA. 2014. OKTÓBER 15-19.

Bábszínházak 2014

Ziránó Színház

2014. szeptember 19. - kölyökidő

Szekrénymesék

    Zenés játék bábokkal, egy szekrényben

"Volt egyszer egy Mari nevű szekrény. És benne világhírű detektívek... Volt egyszer egy Mari nevű szekrény. És benne egy kis piros gomb... Volt egyszer egy Mari nevű szekrény. Benne egy világszép hercegnő nevelkedett... Volt egyszer egy Mari nevű szekrény. Benne nagybetűkkel: Életveszély! Életveszély! Életveszély!... Volt egyszer egy Mari nevű szekrény, és ebben a szekrényben volt egy zsák. Hogy ebben a zsákban mi volt, azt nem tudhatja meg senki, soha, mert az titok!"

 Mosonyi Aliz gyermekkönyve költői mesemozaik, melynek színes darabjai sajátságos világot teremtenek. Játékosan fogalmaznak meg emberi helyzeteket, kríziseket, válaszutakat, választásokat és válaszokat. Ezt a játékosságot és költőiséget keressük két színész segítségével előadásunkban, akik a szekrényvilág lakóit keltik életre, s ezzel maguk is világot teremtenek, ebbe a világba szorult önálló lényekként. Nem kívánunk választ adni arra, hogy mi ez a világ, inkább további kérdésfelvetésekre hívjuk meg a nézőket, egy olyan színházi kísérlet keretében, mely szabadon használ bábos, zenei és prózai színházi eszközöket.

    Írta: Mosonyi Aliz: 

     Bábok, díszlet: Grosschmid Erik

    Zene: Schulteisz Gábor

    Dramaturg-rendező: Khaled-Abdo Szaida

    Játszók: Pfeifer Zsófia és Varga Péter Róbert

 

Gyerek előadás után:  „Anya, ugye holnap veszel nekem a TESCO-ban egy ilyen szekrényt?…."

 Bemutatásra kerül: 2014. október 16. 16:00 / Kelemen László Kamaraszínház/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babszinhazak2014.blog.hu/api/trackback/id/tr176710567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.