A MAGYARORSZÁGI BÁBSZÍNHÁZAK XII. TALÁLKOZÓJA. 2014. OKTÓBER 15-19.

Bábszínházak 2014

Mesebolt Bábszínház

2014. szeptember 22. - kölyökidő

BALTASAR ESPINOSA utolsó üdülése és üdvözülése

 

passiójáték felnőtteknek Jorge Luis Borges novellája nyomán

A Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös produkciója


mrseb.jpg
„„Surdi audite; et caeci, intuemini ad videndum.

Ó ti süketek, halljatok, és ti vakok, lássatok!”

Halljátok és nézzétek emberek, mi történt Junin városában!

Tervező: Boráros Szilárd

Zeneszerző: Andrej Kalinka

Dramaturg: Gertrud Mária Korpič

Írta és rendezte: Ondrej Spišák

Szereplők: Császár Erika, Dénes Emőke, Guary Szandra, Hannus Zoltán mv./Janicsek Péter mv., Kovács Bálint, Kőmíves Csongor, Lehőcz Zsuzsa, Takács Dániel

ajánló

 

Bemutatásra kerül: 2014. október 17:00 20:00 / Piarista Gimnázium udvara/

 Az előadás ismertetője a Mesebolt Bábszínház oldalán

 2010-ben indítottunk útjára egy szakrális sorozatot, melynek két előadása már elkészült (2010: Világnak világa - misztériumjáték; 2012: Akárki - moralitásjáték). A záró, harmadik előadás természetesen egy passiójáték lesz.
Az argentin származású költő-novellista Jorge Luis Borges a 20. századi dél-amerikai irodalom egyik legmarkánsabb alkotója, napjaink irodalmának egyik legtöbbet idézett alakja. Versei, novellái, esszéi egyaránt mérföldkőnek számítanak napjaink irodalmában. Egyik meghatározó, hátborzongató műve a Márk evangéliuma című - mindössze néhány oldal terjedelmű novella. Ez az alapja új passiójátékunknak. 
Az előadás alkotói az európai színházi szakma elismert egyéniségei. A tervező Boráros Szilárd, akivel hosszú évek óta nagyon szoros a kapcsolatunk, sok sikeres előadásunk látványvilágát ő álmodta meg. A zeneszerző Andrej Kalinka, egy szlovák alkotó, az utcaszínházi-utcazenészi műfaj kiváló képviselője. A rendező a nyitrai színház vezetője, Ondrej Spisak, akit Európa e minden országában szívesen látnak, jelentős nemzetközi sikereket ért el. Az elmúlt évadban például az általa rendezett produkció kapta Lengyelországban a legjobb előadásnak járó elismerést

A bejegyzés trackback címe:

https://babszinhazak2014.blog.hu/api/trackback/id/tr886718449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.