A MAGYARORSZÁGI BÁBSZÍNHÁZAK XII. TALÁLKOZÓJA. 2014. OKTÓBER 15-19.

Bábszínházak 2014

ELSŐ NAP

2014. október 15. - kölyökidő

 

kislogo1.jpg

ELSŐ NAP

 2014. október 15.

11.óra

WP_20141015_001.jpgesik

13:00
ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ
Közreműködik:a Színház és Filmművészeti Egyetem bábszínész és rendező szakos osztálya
/ Ciróka Bábszínház - Nagyterem/

WP_20141015_003.jpg

Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház és a Találkozó igazgatója megnyitotta a rendezvény sorozatot. A hivatalos megnyitó után a Színház és Filmművészeti Egyetem harmadik évfolyam bábos osztálya egy különleges gulyással kínálta meg a közönséget. A valódi levesből a nézőtérre is jutott - volna - ha nem védi  a nagyméretű nylon abrosz.

Hát lássuk, mit hoztak az egyetemisták:

Ez a jelenet még a második féléven készült /most már az ötödik félévet tapossák/ a jelenetnek Diktatúra a valódi címe. A jelenet  a gyakorlat speciális volta miatt a hallgatok közös megegyezésen alapuló munkája.
A kurzusvezető Csató Kata volt. A bábszínészek osztályfőnökei: Meczner János és Tengely Gábor. A bábrendezőké (mert ők is játszottak benne): Csizmadia Tibor és Csató Kata. 

A különös groteszk okozta piszkok feltakarítása után érkezett a kis december király

 14:00

A KIS DECEMBER KIRÁLY
Vojtina Bábszínház - Debrecen
/ Ciróka Bábszínház - Nagyterem/

WP_20141015_012.jpgA közönség lelkesen fogadta az újra  rendezett előadást 

elsonap 154.JPG

valószínűleg dicsérő szavakat mond Nánay István kritikus, a szakmai megbeszélések moderátora, Kuthy Ági rendezőnek.

vlcsnap-2014-10-16-03h22m26s143.png Az előadás után készült riportban Mátravölgyi Ákos mutatta meg a díszlet fal titkait, maga is felmászott a magasba.

- riport -


Egyébként Ciróka színháztermében, egy kisebb térben sokkal jobb előadást láttunk, mint három éve Kaposváron a nagy színpadon. Ezt a szakmai megbeszélésen is megemlítették. Összefoglalóan értékes szép előadásnak minősítették Kuthy Ágnes rendezését.  Hajdu Péter jutalomjátéka ez most is. Készült interjú Fosztó András koreográfussal is. rövidesen látható lesz.

16:00
MADÁRHÁZ
Stúdió K Színház
/ Kelemen László Kamaraszínház/

Németh Ilona tervező-rendező Hundertwassert -t idéző képi világában egy egyszerű történet játszódik. Egy kislány keresi az ottfelejtett babáját.. És éppen ez az egyszerűség, a sok finomság,a színészek hangsúlyai, Spilák Lajos finom, sokféle hangszeren megszólaló zenéje teszi emlékezetessé.S amikor vége az előadásnak mindenki - még a fesztivál művész vendégei is - lelkesen festik a Madárházat 

elsonap 199_2.JPG

Itt éppen Bercsényi Péter, a Budapest Bábszínház művésze alkot a Stúdió K előadása után.

 

17:30 és 18:30
HA DEDE
Kabóca Bábszínház - Veszprém
/ Ruszt József Stúdiószínház/

 elsonap 234_1.JPG

 A két remek zenész Kiss Erzsi és Szabó Balázs csoda világot teremtett hangokból, dobozokból és gömböcökből a legkisebbeknek. Nincs szöveg, csak hangulat, meglepetés,  játék. 

/Az előadás után felvett videó beszélgetésben a zenélés öröméről, a csecsemőszínházról és természetesen magáról a darabról beszélgettünk/

SZAKMAI

baloghsebo.png

A videó felvételen / majd látható lesz/ Balogh Géza és Sebő Ferenc számolt be az esti szakmai értékelésről. mindketten örömmel konstatálták, hogy ritka remek nap volt A szakmai tanácskozás kihegyezett tollú itészei sem tudtak kifogásokat találni. 

RÖVIDESEN VIDEÓK

KÉPGALÉRIA A NAP PILLANATAIRÓL A FACEBOOK OLDALUNKON

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babszinhazak2014.blog.hu/api/trackback/id/tr676776791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.