A MAGYARORSZÁGI BÁBSZÍNHÁZAK XII. TALÁLKOZÓJA. 2014. OKTÓBER 15-19.

Bábszínházak 2014

Ötödik nap

2014. október 19. - kölyökidő
2014. október 19.
vasárnap
A MAI NAPPAL VÉGET ÉRT A BÁBSZÍNHÁZAK TALÁLKOZÓJA. 
A BÁBMŰVÉSZ SZÖVETSÉG ELISMERÉSÉT
HANNUS ZOLTÁN
KAPTA A TÍZ EMELET BOLDOGSÁG C. ELŐADÁSBAN NYÚJTOTT ALAKÍTÁSÁÉRT
negyedik 045.JPG
És a hangulat szemléltetésére egy kis videó, hogyan próbálja Kiszely Ági felkérésére Asbóth Anikó átadni Hannus Zoltán díját Pilári Gábor beszólásai és sok nevetés közepette.
Hannus  akkor is dolgozott, ezért nem volt jelen, de reméljük megkapja az ajándékait
 

És íme a plakett,ami leesett
dij.jpg
Ezt megelőzően természetesen a szokásos rendben zajlott a találkozó

09:30
SZÉLSZABADÍTÓ
Griff Bábszínház
/Ciróka Bábszínház Nagyterem/
A Szélszabadító hagyományos "rakosgatós" bábjáték lett. Készült egy videó felvétel Nánay Istvánnal,  - egyetem tanár, kritikus - , aki a szakmai tanácskozások moderátora volt és ő említette, hogy már a legutóbbi találkozón is rosszallotta, mennyire elszaporodtak a "terepasztalon" játszódó, rakosgatós bábjátékok. Igaz, a zalaegerszegiek terepasztala 3  szép, emeletes díszlet elemből állt, elegáns volt a látvány, de maga a történet nem kötötte le igazán a közönséget. Kritika, ahol sokra értékelik az előadást
11:00
DOBRONKA CIRKUSZ VILÁGSZÁM 
Magamura Alkotóműhely és a Mesebolt Bábszínház
/Kelemen László Kamaraszínház/

Ez csodálatos előadás volt. A hagyományos bábtechnikák, két remek, fiatal színész  Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel előadásában, Boráros Milada rendezte, Boráros Szilárd készítette a látványelemeket... mindezt KOVÁCS Gézával, a Mesebolt igazgatójával a háttérben. /Lassan írni kell egy monográfiát a nagy mágus, Kovács Géza munkásságáról./ Ez Borárosék előadása. Nagyszerű, pontosan kiszámított, szakmailag támadhatatlan... mit mondjak. Mindjárt lesz videó és meglátjátok
VIDEÓ LINKEK AZ UTÓMUNKA OLDALON

A főtéren is zajlottak az események. 
A Tintaló Cirkusz porondmestere Sisak Péter!
DSCN2746.JPG

14:00 és 16:00
VITÉZ LÁSZLÓ ÉS VAS JULISKA
Fabók Mancsi Bábszínháza
/ Ruszt József Stúdiószínház/

DSCN2728.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://babszinhazak2014.blog.hu/api/trackback/id/tr736806827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloodvampire 2014.10.20. 06:32:54

Kedves cikkíró!
Szeretném megkérdezni hogy hol is töltötte az okt. 19-e reggelt(9.30-tól 40 percet)?
Mert színte biztos vagyok benne hogy nem a kecskeméti bábfesztiválon fellépő zalaegerszegi Griff Bábszínház előadását nézte. Hogy honnan tudom? Onnan hogy nem a Rigócsőr király című előadást VITTÜK, hanem a Szélszabadítót. Hát ennyit a hiteleségéről. Inkább erről írjál cikket!

kölyökidő 2014.10.20. 07:36:36

Elnézést, hogy tévedésből nem az aktuális, hanem az előre jelzett előadás címe került a megjegyzés elejére. A hiba megbocsáthatatlan figyelmetlenség, de már javítottam, és képeket is mellékeltem, hogy látható legyen, tényleg ott voltunk a z előadáson.